Broccardo
Piemonte-producenten Broccardo er et nyt navn på den internationale vinscene, men samtidig ”gammel i gårde”, idet den lille familie fra Monforte d’Alba har været beskæftiget med vinproduktion i flere generationer.
Fra omkring 1970 begyndte Broccardo-familien at forsyne familie og venner med egen vin. Med det seneste generationsskifte i 2008 lagde Filippo Broccardo og søstrene Federica og Laura kursen for en ny æra med vine fra egne marker, lanceret i eget navn.
Vinenes høje kvalitet er fra starten omsat i fortjent flotte bedømmelser fra bl.a. Decanter, Robert Parker og Wine Enthusiast.
Familien dyrker vin på lidt under 3 hektar, og produktionen er fra mark til vineri 100% ”hands on”. De små vinparceller er fordelt på fire kendte voksesteder (”Cru’er”), som er lokaliseret i tre forskellige Barolo-kommuner: Monforte d’Alba (Bricco San Pietro; San Giovanni), Barolo (Paiagallo) og Novello (Ravara).