Masca del Tacco
Familiefirmaet Masca del Tacco er storleverandør af flere af danskernes favoritvine. Den ultrapopulære Lu’Li i blød og generøs Amarone-stil er en af dem, men huset laver både hvidvin og rødvin i det solkyssede Apulien i den lillebitte by Erchie med blot 9000 indbyggere, som er særligt kendt for deres vine på Primitivo-druen, der dyrkes i stor stil her og nærmest er blevet regionens kendemærke. Vinene fra Masca del Tacco rangerer næsten altid højt på den almindelige forbrugers ønskeliste.
I 2010 købte Felice Mergé, den nuværende ejer, efter at have søgt vejledning hos sin far Armando, en bygning, som længe gik under det lange navn Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie. Han døbte bygningen det mere mundrette Masca del Tacco, udskiftede og moderniserede produktionsudstyret og skiftede fokus henimod innovation, men uden at kaste traditionen helt bort. Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie eller det nuværende Masca del Tacco blev dermed genindsat i sin fortidige glans. Senere blev markerne udvidet og vinhusets besiddelser omfatter nu også vinmarker i Veglie og Torricella.
Masca del Tacco er kendt for at producere venlige, letdrikkelige vine til den kraftige side (for rødvinenes vedkommende), men uden at gå på kompromis med kvaliteten. Felice Mergé valgte byen Erchie som centrum for vinproduktionen af kærlighed til området, kulturen og naturen – og det mærkes i vinene, der er en tro afspejling af Apuliens bedste sider. 200 hektar er det blevet til, og med rødvinenes voksende popularitet er det ikke utænkeligt, at de snart bliver til flere.