Domaine De La Madone

Domaine de la Madone er beliggende i landsbyen Le Perreon, som nyder en terroirmæssig ideel beliggenhed lige syd for Cru-klassificerede Cote de Brouilly.

Her drives vingården af brødrene Bruno og Olivier Bererd, der overtog styringen fra deres far Jean Marie i 1980. Familiens historie som vinbønder i Le Perréon går helt tilbage til 1500-tallet, hvor familen byggede det nu ældste hus i landsbyen.

Domaine de la Madone har aftappet vine i eget navn siden 1960’erne, hvor familien ejede 12 hektarer. I løbet af de seneste 25 år er vingården gradvist udvidet til at omfatte 28 hektarer og en årlig produktion på ca. 160.000 flasker.

Familiens vinmarker, som ligger nær landsbyerne Le Perréon og Vaux en Beaujolais, består af 90 små jordlodder med varierende orientering og højde (spændende fra 300 til 500 meter). Gamay er plantet på sydvendte marker, mens vi på de køligere nordvendte marker finder vi en smule Chardonnay. En del af vingården (2,5 hektar) er nu økologisk certificeret.

Jordbunden er områdets klassiske lyserøde granit, og familien værner bevidst om sine gamle vinstokke. Stokkenes gennemsnitsalder er pt. ca.  40 år, men nogle er over 100 år gamle!

De lavtydende stokke yder druer i en høj kvalitet, som optimeres yderlige ved grøn høst. Samtidig fremmer Bererd-brødrene druemodningen ved at øge arealet af løvvæggen og dermed fotosyntesen.

I vinkælderen er kvaliteten forbedret gennem investeringer i bl.a. temperaturstyrede gæringstanke og en skånsom pneumatisk druepresse.

Både i vinmarken og i kælderen har familien Bererd altid benyttet sig af Bourgogne som kvalitetsmodellen, og deri ligger forklaringen på vinenes flotte anmeldelser og tårnhøje niveau.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os